Friss topikok

  • Neonknight: Citromlé nem kell bele? Az igazi majonéz a citromlének köszönhetően nem romlik meg, az akadályozza... (2017.08.10. 16:56) Hamis majonéz
  • Tünde, dietetikus: Éppen ezért mondtam, hogy interneten bárki azt ír, amit akar. Ha nem maradna hasznosítható tápérté... (2013.05.16. 11:52) Spárga párolva
  • Tünde, dietetikus: @DSL: Ez nem tévedés. A rágással valóban könnyebben emészthetővé tesszük az ételeket, ez a funkció... (2013.02.01. 22:44) A szénhidrátokról

Koktélparadicsom

Dietetikusként azért hoztuk létre ezt a blogot, hogy egyszerű praktikákkal csempésszük be az egészséges tálplálkozást a mindennapi életbe. Tünde és Szilvi

Like

Dietetikai tanácsadás

Címkék

adventi koszorú (1) ajándék (1) alapanyagcsere (1) állati zsír (1) almalekvár (1) antioxidáns (1) Apenta (1) ásványvíz (1) aszalt gyümölcsök (1) banán (1) BIA (1) bioelektromos impedancia analízis (1) BMI (1) bulgur (1) cékla (1) céklalé (1) chutney (1) citrus félék (1) cseréld egészségesebbre (4) csirke (1) csokimikulás (1) cukor (3) cukorbetegség (1) derék-csípő arány (1) dietetikus (10) egészséges táplálkozás (1) egészséges táplálkozás 12 pontja (1) egyszerű cukrok (1) eper (1) földimogyoró (1) Fonyódi (1) francia almatorta (1) fruktóz (2) gabona (1) glikémiás index (1) glükóz (1) gránátalma (2) gyömbér (1) gyömbéres sütőtökkrémleves (1) gyümölcscentirfuga (1) gyümölcscentrifuga (2) gyümölcsleves (1) halászlé (1) hamis majonéz (2) haskörfogat (1) húsvét (1) INBÉ (1) indiai (1) ízesített ásványvíz (1) Jana (1) Julia Child (1) kalcium (1) kalória (2) karácsony (3) kérdések&válaszok (1) ketoacidózis (1) ketogén diéta (1) koleszterin (2) komplex szénhidrát (1) köret (1) Kristályvíz (1) lencse (2) leves (1) linzer (1) majonéz (1) margarin (1) mártogatós (1) menta (1) méz (1) méz olajosmagvakkal (1) mikulás (1) módosított Brocca index (1) nádcukor (1) növényi olaj (1) padlizsán (1) padlizsános bulgur (1) párolóbetét (1) rák (1) recept (14) rénszarvasos fahéjas linzer (1) répacukor (1) rizs (1) római kömény (1) rost (1) saláta (3) salátaöntet (1) sárgadinnye (1) sárgadinnye leves (1) sárgarépa (1) sárgarépalé (1) (1) spárga (1) sütőtök (1) szacharóz (1) száraz hüvelyes (1) szénhidrát (1) szénhidrát csökkentett kenyér (1) Szentkirályi (1) szilveszter (1) táplálkozás (10) tápláltsági állapot (1) tarte aux pommes (1) tavasz (2) tavaszi saláta (1) tej és tejtermékek (1) telített zsírsav (1) téli gyümölcsök (1) téli zöldségek (1) teljeskiőrlésű (1) testzsírszázalék (1) transz-zsírsav (1) turmix (1) újév (2) vaj (1) változatosság (1) vöröslecse (1) Vöslauer (1) zöldség-mártogatós (1) zöldséglé (2) zsiradék (1) zsiradékok (1) zsírszegény (1) Címkefelhő

Szerzők

Farkas Tünde

tundi_farkas@hotmail.com

Bánki Szilvia

banki.szilvi@gmail.com

2013.02.05. 08:00 Szilvi, dietetikus

Indiai csirke padlizsános bulgurral

Az indiai konyhával pár éve találkoztam először, amikor kiváncsiságból egy indiai kifőzdében ebédeltem. Tandoori vajas csirkét ettem Naan-al, aminek olyan pikáns, különleges ízvilága volt amit azelőtt még sohasem kóstoltam. Annyira izgatta a fantáziámat a receptúra, hogy utánanéztem, mi adja ezt a sajátos ízvilágot.

Az indiai csirke alapja a Garam Masala fűszerkeverék, amelynek összetekotanyi-vilagjaro-bombay-masala-indiai-fuszerkeverek-25g-i-tr~3013878.jpgvői: fahéj, babérlevél, kardamom, római kömény, koriander, fekete bors, szegfűszeg szerecsendió, szárított chilipaprika. Ehhez jön még frissen reszelt gyömbér és fokhagyma. Az eredeti receptben a csirkét a fűszeres, joghurtos pácban érleljük egy éjszakán át, majd a készre párolás után paradicsomsűrítménnyel öntjük fel és tejszínnel dúsítjuk, de én egy gyors, egyszerű receptet szeretnék most megosztani veletek, melynek ízvilága nagyban hasonlít az eredetiéhez.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 kg csirkemell
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • Fél csomag Kotányi India Bombay Masala fűszerkeverék
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, kockákra vágjuk, majd elkészítjük az olívaolajos, fűszeres pácot, és ráöntjük a húsra. Legalább 1-2 órára a hűtőszekrényben pácoljuk, de ha van rá időnk egy éjszakára is bent hagyhatjuk. A sütéshez előveszünk egy teflonserpenyőt, majd felmelegítjük és beletesszük a pácolt húst. Mivel a pácban volt olívaolaj ezért nem kell már a serpenyőt is kiolajozni. Majd addig sütjük amíg kicsit meg nem pirul a hús. A hús mellé köretnek padlizsános bulgurt és friss salátát ajánlok, amelynek elkészítését majd egy következő bejegyzésben olvashatjátok.

Energia és tápanyagtartalom 1 adagra (120 g csirke, köret nélkül) számítva:

E: 226 Kcal, Fehérje: 30 g, Szénhidrát: 0 g, Zsír: 10 g

Jó étvágyat!

 e975c8d64c3f11e282e122000a1f9aae_7.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: csirke recept indiai dietetikus


A bejegyzés trackback címe:

https://koktelparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr125062072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása