Többeknek ígértem már, hogy leírom a hamis majonéz receptjét, mert magas koleszterin szint mellett a tojássárgája és olaj keverékéből álló eredeti majonéz, bizony a "nem ajánlott" listára kerül. Egy tojássárgája 200mg koleszterint tartalmaz, magas koleszterin szint esetén pontosan ugyanennyi a napi ajánlott maximális koleszterin bevitel. A hamis majonéz a tojás sárgájának kihagyásával készül, így beilleszthető a diétába.
Hozzávalók (4 adag salátához)
2 tojásfehérje
20ml napraforgóolaj
100ml alacsony zsírtartalmú tejföl (10 vagy 12%)
mustár
só, bors
A tojásfehérjét kézi vagy gépi habverővel felverjük, és közben cseppenként hozzákeverjük az olajat, majd a tejfölt. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük. Én olyan salátához készítettem, amiben alma is volt, ezért 20ml almalét is adtam hozzá. Ez persze állagra nem lesz olyan, mint a valódi majonéz, jóval folyósabb, ahogy a képeken is látszik, de saláták ízesítésekor a folyékonysága nem zavaró.
A salátaöntetek mellett mártogatósnak is használhatjuk, de folyékonysága miatt külön kis tálban kínáljuk!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Neonknight 2017.08.10. 16:56:52