Friss topikok

  • Neonknight: Citromlé nem kell bele? Az igazi majonéz a citromlének köszönhetően nem romlik meg, az akadályozza... (2017.08.10. 16:56) Hamis majonéz
  • Tünde, dietetikus: Éppen ezért mondtam, hogy interneten bárki azt ír, amit akar. Ha nem maradna hasznosítható tápérté... (2013.05.16. 11:52) Spárga párolva
  • Tünde, dietetikus: @DSL: Ez nem tévedés. A rágással valóban könnyebben emészthetővé tesszük az ételeket, ez a funkció... (2013.02.01. 22:44) A szénhidrátokról

Koktélparadicsom

Dietetikusként azért hoztuk létre ezt a blogot, hogy egyszerű praktikákkal csempésszük be az egészséges tálplálkozást a mindennapi életbe. Tünde és Szilvi

Like

Dietetikai tanácsadás

Címkék

adventi koszorú (1) ajándék (1) alapanyagcsere (1) állati zsír (1) almalekvár (1) antioxidáns (1) Apenta (1) ásványvíz (1) aszalt gyümölcsök (1) banán (1) BIA (1) bioelektromos impedancia analízis (1) BMI (1) bulgur (1) cékla (1) céklalé (1) chutney (1) citrus félék (1) cseréld egészségesebbre (4) csirke (1) csokimikulás (1) cukor (3) cukorbetegség (1) derék-csípő arány (1) dietetikus (10) egészséges táplálkozás (1) egészséges táplálkozás 12 pontja (1) egyszerű cukrok (1) eper (1) földimogyoró (1) Fonyódi (1) francia almatorta (1) fruktóz (2) gabona (1) glikémiás index (1) glükóz (1) gránátalma (2) gyömbér (1) gyömbéres sütőtökkrémleves (1) gyümölcscentirfuga (1) gyümölcscentrifuga (2) gyümölcsleves (1) halászlé (1) hamis majonéz (2) haskörfogat (1) húsvét (1) INBÉ (1) indiai (1) ízesített ásványvíz (1) Jana (1) Julia Child (1) kalcium (1) kalória (2) karácsony (3) kérdések&válaszok (1) ketoacidózis (1) ketogén diéta (1) koleszterin (2) komplex szénhidrát (1) köret (1) Kristályvíz (1) lencse (2) leves (1) linzer (1) majonéz (1) margarin (1) mártogatós (1) menta (1) méz (1) méz olajosmagvakkal (1) mikulás (1) módosított Brocca index (1) nádcukor (1) növényi olaj (1) padlizsán (1) padlizsános bulgur (1) párolóbetét (1) rák (1) recept (14) rénszarvasos fahéjas linzer (1) répacukor (1) rizs (1) római kömény (1) rost (1) saláta (3) salátaöntet (1) sárgadinnye (1) sárgadinnye leves (1) sárgarépa (1) sárgarépalé (1) (1) spárga (1) sütőtök (1) szacharóz (1) száraz hüvelyes (1) szénhidrát (1) szénhidrát csökkentett kenyér (1) Szentkirályi (1) szilveszter (1) táplálkozás (10) tápláltsági állapot (1) tarte aux pommes (1) tavasz (2) tavaszi saláta (1) tej és tejtermékek (1) telített zsírsav (1) téli gyümölcsök (1) téli zöldségek (1) teljeskiőrlésű (1) testzsírszázalék (1) transz-zsírsav (1) turmix (1) újév (2) vaj (1) változatosság (1) vöröslecse (1) Vöslauer (1) zöldség-mártogatós (1) zöldséglé (2) zsiradék (1) zsiradékok (1) zsírszegény (1) Címkefelhő

Szerzők

Farkas Tünde

tundi_farkas@hotmail.com

Bánki Szilvia

banki.szilvi@gmail.com

2013.03.05. 08:15 Tünde, dietetikus

Hamis majonéz

Többeknek ígértem már, hogy leírom a hamis majonéz receptjét, mert magas koleszterin szint mellett a tojássárgája és olaj keverékéből álló eredeti majonéz, bizony a "nem ajánlott" listára kerül. Egy tojássárgája 200mg koleszterint tartalmaz, magas koleszterin szint esetén pontosan ugyanennyi a napi ajánlott maximális koleszterin bevitel. A hamis majonéz a tojás sárgájának kihagyásával készül, így beilleszthető a diétába.

Hozzávalók (4 adag salátához)

2 tojásfehérje

20ml napraforgóolaj

100ml alacsony zsírtartalmú tejföl (10 vagy 12%)

mustár

só, bors

IMG_2971.JPG

A tojásfehérjét kézi vagy gépi habverővel felverjük, és közben cseppenként hozzákeverjük az olajat, majd a tejfölt. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük. Én olyan salátához készítettem, amiben alma is volt, ezért 20ml almalét is adtam hozzá. Ez persze állagra nem lesz olyan, mint a valódi majonéz, jóval folyósabb, ahogy a képeken is látszik, de saláták ízesítésekor a folyékonysága nem zavaró.

IMG_2973.JPG

A salátaöntetek mellett mártogatósnak is használhatjuk, de folyékonysága miatt külön kis tálban kínáljuk!

IMG_2974.JPG

1 komment

Címkék: recept koleszterin salátaöntet majonéz mártogatós hamis majonéz


A bejegyzés trackback címe:

https://koktelparadicsom.blog.hu/api/trackback/id/tr475056972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neonknight 2017.08.10. 16:56:52

Citromlé nem kell bele? Az igazi majonéz a citromlének köszönhetően nem romlik meg, az akadályozza meg a szalmonellának kedvező ph-érték létrejöttét.
süti beállítások módosítása