Mostanában sokan küldtetek egy-egy kérdést, gondoltam összegyűjtöm őket egy bejegyzésbe, hátha másnak is tanulságos?
K: "Pro body elnevezéssel Lipóti Pékségnek van egy új terméke. Kicsi vekni. Állítólag csak 10 %-a a szénhidrát. Ha jut időd, ellenőriznéd, mik a tények?"
"Lipóti pékség kenyeréről ezt találtam:
100 g Pro Body-ra vonatkozó adatok:
Energia (285 kcal) 1184 kj
Fehérje 21,4 g
Zsír 16,8 g
ebből telített zsírsavak 2,2 g
Rostanyag 11,8 g
Szénhidrát 6,1 g
ebből cukor 2,4 g
Nátrium 0,5 g
Összetevők: víz, búzafehérje, szójaliszt, lenmag, szójatöret, napraforgómag, lenmag-sárga, teljes kiőrlésű tönkölyliszt, szezámmag, almarost, étkezési búzakorpa, élesztő, szárított teljes kiőrlésű tönkölykovász, étkezési só- jódozott (káliumjodát), árpamaláta kivonat, fűszerek"
V: Elöször is a sima félbarna kenyér 246 kcal-t tartalmaz. Szóval ez a lipóti féle energiadúsabb.
Sima kenyér zsírtartalma 1g, ebben meg 16,8g van, az nagyon sok.
A rosttartalma jó magas, de minden másban rosszabb mint a sima kenyér, teljeskiőrlésű kenyérhez viszonyítva meg... még rosszabb.
Szóval nem ajánlom.
K: "A banán nem hizlal? Én azt hallottam, h a banán a leghizlalóbb dolog...."
V: 1 átlagos (kb 100g-os) banán 104 kcal-t tartalmaz, a többi gyümölcshöz képest (alma 30kcal, narancs 41kcal) valóban energiadúsabb, de ugyanekkora mennyiség szalonnából 930 kcal. Tehát nem a leghízlalóbb dolog. Tízórainak vagy uzsonnának ideáils.
K: "Erről mi a véleményetek? http://
V: Érdekes ízvilágú recept. A leírás szerinti 2 fős az adag, és kb. 412kcal. Olívaolaj meg dió is van benne, ami ugyan telítetlen zsírsav, de hát akkor is zsír, így együtt picit sok salátához képest. Én magában, könnyű vacsorának inkább el tudom képzelni, mint köretnek.
K: " Hogyan lehet céklalevet csinálni, ha nincs gyümölcscentrifugám, csak botmixerem?"
V: Nem könnyű, mert ha leturmixolod, egy elég sűrű pépet kapsz, a gyümölcscentrifugában van egy szűrő, amin keresztül a gép kipréseli a zöldség/gyümölcs levét. A vállalkozás még sem lehetetlen, de nagy izommunkát igényel, szűrőn vagy szitán át kell passzírozni. Ezt pedig úgy lehet, hogy a pépet szűrőbe önteve fakanállal erősen kevergeted.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.