A céklához hasonlóan a sárgarépa is alkalmas zöldséglé készítésére, hiszen megfelelő tárolás mellett télen is eláll, és az ára sem elrettentő. A sárgarépának jelentős béta-karotin tartalma van, mely az A vitamin elővitaminja, emellett B1-, B2-, B6- vitamint, káliumot és nátriumot is tartalmaz. A répát lecentrifugálva erős színű, édeskés levet kapunk. Ha ennél édesebb ízre vágyunk ne cukrot vagy mézet használjunk, hanem almával, naranccsal vagy mandarinnal tegyük gyümölcsösebbé. Ebben az esetben se feledkezzünk meg a zöldség- és gyümölcslevek kalóriatartalmáról, reggeli szendvics mellé, tízóraiként vagy uzsonnaként fogyasszuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.