Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az én szervezetemnek igencsak elege lett a télből és egyre jobban kívánom a friss zöldségekből összeállított salátákat. Azért is tartoznak ezek a kedvenc ételeim közé, mert nagyon gyorsan elkészíthetjük, így akár egy fárasztó nap után is gyors, laktató és nem utolsó sorban egészséges vacsorát varázsolhatunk az asztalra. Rengeteg variációt lehet kitalálni, most egy tényleg extra gyors változatot osztok meg Veletek.
Hozzávalók (2-3 főre):
Egy kisebb fej jégsaláta
1 nagy darab piros kaliforniai paprika
1 fej kisebb lilahagyma
10 db koktélparadicsom
Negyed kígyóuborka
3 szelet pirított Graham toast kenyér
10 dkg reszelt trappista sajt (vagy zsírszegény sajt)
Öntet:
4 evőkanál 12%-os tejföl
4 evőkanál majonéz
1 kávéskanál dijoni mustár
Bors, pici citromlé
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk. A Graham toast kenyeret megpirítjuk, felkockázzuk. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Az öntethez a hozzávalókat egy pohárban összekeverjük. A zöldségeket, a pirított kenyérkockákat egy tálba helyezzük, majd ráöntjük az öntetet és jól összekeverjük. A végén a reszelt sajttal megszórjuk és tálaljuk. Ha ebédre szeretnénk fogyasztani, akkor dúsíthatjuk még kockára vágott, natúr csirkemellel vagy főtt tojással.
Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.