Ezt a receptet még tavaly kértem el egy étteremben, de a leveshez szükséges gyümölcs mennyisége valahogy lemaradt róla. Emiatt sokáig halasztgattam az elkészítését, pedig amúgy nagyon egyszerű és különlegesen finom leves.
Hozzávalók:
- 0,5 liter tej
- 0,5 liter víz
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 2 kg sárgadinnye
- 1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás pudingot a leírás szerint megfőzzük, annyi különbséggel, hogy a tejhez a vizet is hozzáadjuk, így jóval hígabb lesz. Én egy kb 2 kg-s sárgadinnyét vettem a leveshez, amit félbevágtam, kimagoztam, majd kockákra vágtam, és leturmixoltam. A sárgadinnyeturmixot leszűrve hozzáadtam a pudinghoz, kicsit még összemelegítettem, és vaníliás cukorral ízesítettem a végén. Mentalevéllel vagy reszelt fehér csokival díszítve hidegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.