A tegnap megjelent és általunk is közzétett húskészítményekről szóló cikket végiggondolva rájöttem, hogy sokan talán csak megszokásból fogyasztanak kisétkezésekre felvágottakat. Mivel kapható belőlük olcsó változat (pl. párizsi) és nem kell velük bíbelődni, csak rátesszük a pékárura és kész is van a "szendvics". De ahogy a cikkből is kiderült, nem feltétlenül jó szokásunk ez, és csak egy kicsivel kellene több időt rászánni és máris finom, gyors és egészséges kisétkezéseket tudunk készíteni magunknak és a családunknak. Ilyenek például a szendvicskrémek, melyekből tényleg rengeteg féle variációt lehet kitalálni. Én ma egy fűszeres, hagymás túrókrém elkészítését osztom meg Veletek.
Hozzávalók (4 személyre):
125 g tehéntúró
50 g 12 %-os tejföl
Fél fej lilahagyma
2 szál újhagyma
Fél piros kaliforniai paprika
Fél sárga kalifornia paprika
Só, bors, bazsalikom
Elkészítés:
A túrót a tejföllel kikeverjük. A zöldségeket a lehető legkisebbre aprítjuk és hozzáadjuk a túrós masszához. Ízesítjük egy kicsi sóval, borssal és friss vagy őrölt bazsalikommal. Teljeskiőrlésű zsemlére vagy kiflire kenjük és reggelire vagy vacsorára fogyaszthatjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.