Nagyon örülök, h már most május elején is lehet epret kapni, de ezek azért még nem az igaziak, másnapra elvesztik szép formájukat, és magában már nem elég gusztusosak fogyasztásra. Amikor azon gondolkodtam, hogyan használhatnám fel ezeket az esztétikailag már nem tökéletes, de finom epreket akadtam a következő receptre a SPAR Magazinban:
Nekem 0,5 kg eprem volt, bár tisztítás után igencsak lecsökkent a mennyisége. Ezt turmixoltam össze 0,5 l natúr joghurttal, és adtam hozzá 2 evőkanál cukrot. (Utóbbi mézzel helyettesíthető). Nagyon finom gyümölcsös, a joghurttól kicsit savanykás, friss turmixot kaptam. Friss menta híján, szárított mentával szórtam meg a tetejét. És kész a tökéletes tavaszi uzsonna:
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.