Gasztro-rajongóknak adventi koszorú készítési útmutató. Ha eddig késlekedtél az adventi koszorú elkészítésével, itt egy egyszerű és mutatós ötlet, amivel pótolhatod az elmaradást.
Hozzávalók:
egy koszorú alap,
négy gyertya,
két citrom,
egy kis narancs,
egy éles kés,
sok gombostű
A citromokat és a narancsot vékony szeletekre vágjuk, és a radiátorra készített újsápapírra vagy papírtörlőkendőre rakjuk. A papír réteg azért kell, hogy a gyümölcsökből esetleg kicsöpögő lé ne a radiátort kenje össze. 1-2 nap alatt szépen kiszáradnak, addig pedig az egész szobát gyümölcsillat lengi be. Amikor kiszáradtak, gombostű segítségével rözítsük a koszorún, és a gyertyák alá is rakjunk 1-1 karikát. A citrom és narancs árnyalatához én fehér gyertyákat választottam, de arannyal is mutatós, akkor a gyertyák meggyújtása nélkül is szinte világít a koszorú. Mini karácsonyfadíszekkel vagy egész fahéjjal lehet tovább dekorálni.
Nektek milyen az adventi koszorútok?
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.