Legutóbb mikor ódákat zengtem a spárgáról egyik ismerősöm megkérdezte, hogy hogyan szoktam elkészíteni. Íme hát a meglehetősen egyszerű párolt spárga recept:
Az egyetlen különleges hozzávaló ez az IKEA-s párolóbetét. Akkora edénnyel kell használni, amire ráfér a teteje, úgy hogy a párolóbetét benne van, hiszen így tartható benn a gőz. Az edénybe annyi vizet kell öntenünk, hogy a pároló alja ne lógjon bele, tehát a párolandó zöldség közvetlenül ne érintkezzen a vízzel, hiszen akkor főzzük, és nem gőzben pároljuk (erre vannak a pároló lábacskái).
A zöld spárgát sokkal könnyebb pucolni, mint fehér társát, csak a végein kicsit szárazabb, fásabb részeket kell levágni, és már mehet is a párolóba, 1-2 gerezd fokhagyma kíséretében.
A spárgának nem kell sok idő, hogy elkészüljön,7-8 perc után villával ellenőrizhetjük a puhaságát.
Én újkrumplival és tejfölös szósszal tálaltam, de húsokhoz is kiváló köret.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
lobster thermidor 2013.05.14. 19:32:34
Rodolfo63 2013.05.14. 19:39:27
alte trottel 2013.05.14. 20:04:46
Akkor érje be kötéllel...
bonebear · http://cinca.blog.hu 2013.05.14. 23:29:05
A megfejtés: tedd be hőálló üvegedénybe lefedve, és irány a mikró. A legtöbb zöldséget így párolom mindenféle faxni nélkül.
néz ő 2013.05.15. 10:16:23
A mikró viszont valószínűleg káros lehet számunkra:
www.natursziget.com/eletmod/20070117mikrohullam
antalvali.com/hirek/sokkolo-okok-arra-hogy-elhajitsuk-mikrosutonket.html
Tünde, dietetikus 2013.05.15. 11:06:06
Tünde, dietetikus 2013.05.15. 13:47:48
bonebear · http://cinca.blog.hu 2013.05.15. 15:47:34
"A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz tápérték szempontjából."
Valahogy mégsem maradtam éhes mikróval készült étel elfogyasztása után. :)
A biofotont sem tudom hova rakni, meg azt sem, hogy a tükörszimmetrikus vízmolekulának milyen izomerje létezhet?
Az egyik cikk szerint a mikrohullámú melegítést a nácik találták fel, a másik szerint egy amerikai mérnök 1946-ban. ???
Tünde, dietetikus 2013.05.16. 11:52:30
Ha nem maradna hasznosítható tápérték az ételben a mikro használata után, ez lenne a legegyszerűbb fogyókúra. :)
Aki leírja általában nem is gondol komolyabban bele a szöveg értelmébe és logikátlanságába.